Ai zambit azi?

joi, 12 august 2010

   Ai zâmbit azi?Motive totuşi sunt,important este să le cauţi în interiorul tău şi cu siguranţă ai să le găseşti,pentru că oricât de greu ţi-ar fi,oricât de sumbră ţi-ar părea viaţă uneori,un zâmbet reprezintă un pas înainte,o stare de bine,atât pentru tine cât şi pentru cei ce te văd...Ce zici încerci?

   În ultima perioadă am tot auzit spunându-se că oamenii nu mai au suficiente motive pentru a zâmbi.Să fie oare acest lucru adevărat?     Eu,cred că nu!Nu toate zilele sunt la fel,putem avea atât perioade în care totul este minunat în viaţa noastră,dar şi perioade în care viaţa nu e tocmai pe placul nostru,însă cred că în fiecare zi putem găsi cel puţin un motiv pentru a zâmbi...
  Tuturor ni se întâmplă să trecem prin clipe mai dificile ce uneori par fără scăpare,dar totul până la urmă se poate rezolva într-un fel sau altul.Soarele va răsări pe strada noastră dacă credem cu tărie în acest lucru. Zâmbind ne putem face viaţa mai frumoasă.Trebuie să preţuim fiecare clipă,fiecare moment de fericire pentru ca atunci când suntem trişti să ne amintim de momentele frumoase şi să ne dăm seamă că viaţă merită trăită din plin...
Studiile ştiinţifice au demonstrat că prin zâmbet organismul uman funcţionează mult mai bine. Zâmbeşte şi tu şi vei fi o persoană mai puţin stresată, mai atrăgătoare şi, nu în ultimul rând, mai sănătoasă!
         Iată câteva motive pentru care merită să zâmbeşti:
*Zâmbetul te face o persoană mai atrăgătoare.
*Zâmbetul te face să pari o persoană de succes,deoarece când zâmbeşti prezinţi siguranţă şi încredere,iar acest lucru te va ajuta în tot ceea ce îţi propui.
*Zâmbetul îţi schimbă starea de spirit.Încearcă să zâmbeşti dacă eşti posomorât/ă.Face bine psihicului şi te va ajuta să treci mai uşor peste lucrurile apăsătoare din viaţa ta.
*Zâmbetul te eliberează de stres.În general stresul devine vizibil pe chipul nostru,aşa că,zâmbind nu vei mai părea obosit/ă,stresul se va diminua şi vei putea acţionă mult mai bine.Deci dacă te simţi stresat/ă încearcă să zâmbeşti.
*Zâmbetul ajută sistemul imunitar să funcţioneze mai bine.
*Zâmbetul face ca organismul să elimine endrofina,un "hormon al fericirii" şi serotonina.Studiile arată că acestea sunt arme naturale împotriva durerii,aşa că zâmbetul poate fi un medicament natural.
*Zâmbetul te face să pari o persoană mai tânără.Musculatura pe care o folosim când zâmbim,ridică pielea feţei şi te face cu câţiva ani mai tânăr/ă.
*Zâmbetul face ca tensiunea arterială să scadă.
*Zâmbetul aduce pozitivitate în viaţa ta şi creşte şansele de reuşită în acţiunile tale.
*Zâmbetul te ajută să gândeşti pozitiv.
*Zâmbetul este contagios.Parcă se luminează totul în jur atunci când vedem o persoană zâmbind,aproape simţi cum acea persoană transmite energie şi fericire.Zâmbeşte mai des şi vei vedea cum cei din jur vor fi contagiati de fericirea ta.
Invăţa să zâmbeşti mai des şi vei fi o persoană mai fericită!


sursa motive: http://www.tabu.ro

4 gânduri:

Lavinia spunea...

foarte frumos, m-ai ajutat mult cu aceasta postare, pt ca , chiar nu am avut o zi buna astazi, insa m-ai facut sa zambesc, multumesc>:D<

SunShine spunea...

@Lavinia Multumesc frumos pentru cuvintele tale frumoase!Ma bucur daca am reusit sa iti aduc zambetul pe fata macar pentru cateva clipe!>:D<

Andreea Cristache spunea...

Cate motive avem ca sa zambim si noi ce facem:-w...:x

SunShine spunea...

@Andreea Cristache: Bine ai venit in casuta mea;)) Avem multe motive sa zambim,dar de cele mai multe ori uitam asta din pacate.Nu ar trebui sa uitam sa zambim.In fiecare zi avem zeci de motive pt a fi fericiti dar noi nu le dam importanta cuvenita.Simplu fapt ca incepi o noua zi e un motiv de fericire.Cati oameni nu si-ar dori o noua zi si din pacate nu o mai primesc....